Edmonds

Residence

 

Project Type: Renovation

Completion: Summer 2018

Project size: 3,458 SF

Location: Edmonds, WA

Recognition: AIA SWW Merit Award

  Seattle Magazine Home of                Distinction 

The fondest memories of their home for two empty-nesters were afternoons spent with their children on the west-facing desk and taking in the territorial Olympic Mountain views from their driveway. With that in mind, Ferguson Architecture focused on pointed, impactful changes to the plan and envelope to create an indoor-outdoor environment and transform the home from dated contemporary to uncluttered modernism.

Openings along the west facade were replaced with aluminum-clad wood glazing systems, including an oversized sliding panel assembly at the living room. Matching openings and a custom door replaced the existing front entry, while relocating a bulky foyer closet created an uninterrupted view from the front door to Puget Sound. Stained cedar siding, concrete panel rainscreens, and dark paint transformed the exterior.

Project Team

Ferguson Architecture

Ben Ferguson,  Principal-in-Charge

Caela McKeever, Interior Architect

Christian Truscinski, Project Designer

Lockhart|Suver

Burt Lockhart, Principal

Jesse Bacon, Superintendent

Brian Messina, Project Manager

Gary Steinle, Lead Carpenter

Swenson Say Faget

Ryan Reichman, Structural Engineer

PIVOT Custom Metal

Ty Swanson

Molding Mud Custom Concrete

Dave Daniel

Photography

YE-H Photography
 

1/2
Murphy_New-Floor-Plan.gif
1/2
Murphy_Details_Lift+Slide-Pair with Murp
Murphy_Details_Breakfast-Nook.gif
Ferguson Architecture